021 - 18 18 12 | info@bjorksresor.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Kokillgatan 9, Västerås  |  Kontakta oss

Alperna med Bernina-Expressen

En hänförande tågresa genom alpvärldenLäs mer


Följ med på en hänförande tågresa med klassiska Bernina-expressen genom den Schweiziska alpvärlden.
Turen tar oss genom hissnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar. En njutning för ögat!


Till höjdpunkterna hör även besöket på Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau vid Bodensjön. På våren möts du av tulpaner, rosor på sommaren och dahlior på hösten. En innehållsrik resa som bjuder på alpvärldens vackraste natur och blomsterprakt
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.


Dag 1 | Onsdag 2 september

Örebro - Oranienburg
​​​​​​​Avresa från respektive hemort  tidig morgon (kl 05.00). Vi färdas genom Sverige söderut via Danmark och med färja HelsingborgHelsingör (20 min). Vidare med färja Gedser-Rostock (2 h). Vi checkar in på Hotel an der Havel där en god middag och sköna sängar väntar. Ca 85 mil
.

Dag 2 | Torsdag 3 september


Oranienburg - Feldkirch
Efter en god och mättande frukost åker vi vidare söderut genom Tyskland. Vi passerar gränsen till Österrike vid Bodensjön. Så småningom kommer vi till den västligaste spetsen av Österrike. I den gamla alpstaden Feldkirch belägen i Vorarlberg nära gränsen till Liechtenstein ska vi bo fem nätter på Best Western Central Hotel Leonhard. Gemensam middag på hotellet. Efter middagen lockar säkert en promenad i gamla stans romantiska gränder. 

Feldkirch är en charmig medeltida stad. Staden ligger vid foten av borgen Schattenburg vars äldsta delar stammar från 1200-talet. Borgen Schattenburg är idag museum och här finns också en restaurang. 
I staden finns det många gamla byggnader. Rådhuset är från 1400-talet och Palais Liechtenstein från 1697. Kattornet (Katzenturm) byggdes 1507 och här skall man inte missa att beskåda kanonerna som är dekorerade med lejonhuvuden. Domkyrkan St Nikolaus samt hembygdsmuseet är också sevärda.

Dag 3 | Fredag 4 september

Utflyktsdag till blomsterparken Mainau
Dagens utflykt går till Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau vid Bodensjön. Bodensjön är en av Europas största sjöar och här möts tre länder; Tyskland, Österrike och Schweiz. År 1932 ärvde greve Lennart Bernadotte slottet av sin farmor, drottning Viktoria, och gjorde om trädgården till ett av världens vackraste blomsterparadis som idag förvaltas av hans barn. Denna underbara park bjuder sina besökare på vackra upplevelser. Blomsterparken drivs och planeras för att det alltid ska vara växter som blommar. Under några timmar promenerar vi runt i parken och njuter av alla vackra vyer och intryck. 
Mainau är inte bara blommor och träd. Här finns även ett antal byggnader som är sevärda. Slottet där greveparet bodde är byggt på 1740-talet och i kyrkan St Marien kan vi se många vackra målningar. I parken finns också många trevliga restauranger och caféer att välja bland. När benen är trötta och sinnena fulla återvänder vi till fastlandet. Gemensam middag dukas fram till kvällen


Dag 4 | Lördag 5 september

Utflykt med Bernina-Expressen från Chur i Schweiz till Tirano i Italien
Vi har en fantastisk dag framför oss. Vi äter en tidig frukost innan avresan mot Chur i Schweiz. I Chur går vi ombord på Bernina-Expressen. Ombord finns försäljning av kaffe, vin/öl och snacks. Nu väntar en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar som tar oss över viadukter, genom hissnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar.
Nu väntar en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar som tar oss över viadukter, genom hissnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar. 
Vi åker genom 55 tunnlar och över 196 broar. Som högst är vi på 2 253 meters höjd. Slutstationen är belägen i Tirano, Italien. Här kan vi njuta av en god lunch på en mysig trattoria (ingår ej). Resan tillbaka till hotellet går via St. Moritz som mest är känd för sin skidåkning vintertid. Staden har även mycket att erbjuda under sommaren när balkonglådorna runt husfasaderna är överfyllda av färgprakt och sommardoft.
Återresa till Feldkirch för middag och övernattning.

Dag 5 | Söndag 6 september

Utflykt till Liechtenstein
Efter en god frukost åker vi till furstendömet Liechtenstein som är en av Europas mikrostater. Huvudstaden heter Vaduz och är belägen invid floden Rhen. Staden är mest känd för sitt postmuseum, sina konstskatter och sin livliga turism. Vaduz är dock inte landets största stad då grannstaden Schaan är något större. Efter att ha tillbringat några timmar i furstendömet så återvänder till vårt hotell. På eftermiddagen är det dags för en vinprovning på Braugasstätte Rössle Park i Feldkirch. Om vinet smakar finns det naturligtvis möjlighet att köpa lite med sig hem. På kvällen samlas vi för att njuta av en god 3-rätters middag på Panorama Restaurant am Karren i Dornbirn.

Dag 6 | Måndag 7 september

​​​​​​​Upptäck Feldkirch på egen hand. Denna dag ger tid för egna strövtåg. I staden finns mysiga restauranger och uteserveringar samt ett stort utbud av affärer. Gemensam middag. 

Dag 7 | Tisdag 8 september

Feldkirch-Hannover
Utcheckning efter frukost. Vi lämnar Feldkirch efter några trevliga dagar och påbörjar hemfärden. Vi kör norröver in i Tyskland och genom det bayerska landskapet till Hannover. Vi checkar in på H4 Hotel Hannover Messe där en god middag väntar. Ca 70 mil.

Dag 8 | Onsdag 9 september

Hannover-Örebro
Tack och farväl till kontinenten för denna gång! Efter frukost lämnar vi Hannover  och tar oss norrut upp till Puttgarden där vi tar färjan över till Danmark (45 min). Vidare till Helsingör och färja över till Helsingborg (20 min).
 Vi beräknas vara åter i Örebro ca kl 23.00. Vi säger farväl till våra kamrater efter en innehållsrik resa i den vackra alpvärlden. Ca 95 mil.​​​​​​​
Boka din resa till

Alperna med Bernina-Expressen

Datum
2 september
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
13 295 sek

​​​​​​​Bra att veta

I resans pris ingår:
 Bussresa • Färje- och vägavgifter • 7 övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension från middag dag 1 till frukost dag 8 • Utflykter enligt program • Entré till Mainau • Bernina-Expressen, Chur-Tirano • Utflykt till Liechtenstein • Vinprovning på Braugasstätte Rössle Park • Linbana till Panoramarestaurang t/r • Reseledarservice
För Er som önskar stannar vi på ut- eller hemresan vid en stormarknad så att man kan handla hem lite smått och gott.

Frivilliga tillägg:
Enkelrumstillägg                       1765:-
Avbeställningsskydd               250:-
Reservation av plats i buss  200:-

Våra hotell
​Oranienburg Hotel an der Havel ****
 Antal rum: 65 - med dusch, toalett, TV På hotellet finns hiss, bastu, restaurang och bar.
www.hotelanderhavel.de

Feldkirch Best Western Central Hotel Leonhard ****
Antal rum: 92 - med dusch, toalett, TV Hotellet  ligger i den gamla stadsdelen i Feldkirch, bara 100 meter från borgen Schattenburg och Sankt Nikolaus katedral. På hotellet finns hiss, bastu, swimmingpool, restaurang och bar
www.central-hotel-leonhard.at

H4 Hotel Hannover Messe **** Antal rum: 179- med dusch, toalett, TV Alla rum är inredda i klassisk stil. På hotellet finns hiss, restaurang och bar/lounge.
www.h-hotels.com/hannover

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.
​​​​​​​
Valuta:
Euro​​​​​​​

Resevillkor:
Läs mer här.