021 - 18 18 12 | info@bjorksresor.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Kokillgatan 9, Västerås  |  Kontakta oss

Prag & Berlin

Prag, den gyllene staden och ett Berlin i ständig förändringLäs mer

Prag – som ett stormöte med kultur, sevärdheter, shopping och god mat i en mustig blandning. I den ”Gyllene staden” möter du sevärdheter som Hradcany, Vituskatedralen, Mala Strana och gamla stan med sina trånga gränder. Stadens absoluta ”världskändis” är dock Karlsbron. Berlin staden som ständigt är aktuell och en av Europas mest spännande städer. Få städer i världen har en så spännande och brokig historia. Staden som är formad av sin historia, av öst och väst, av nutid och framtid och av att hela tiden förändras. Här upptäcker man alltid något nytt och man känner sig aldrig färdig med Berlin.

Att vandra i skymningen på Karlsbron över Moldau i , en av världens vackraste broar, upp mot Pragborgen, är en fin upplevelse liksom att njuta av folklivet från ett litet café nära Gamla stadens rådhus. Att släcka törsten med en öl i en ölkällare är inte heller fel. Den tjeckiska pilsnern är av många ansedd som den bästa i världen. Kom med och låt dig förtrollas av Prags magi, lyssna till dess historia och njut av alla vyer i denna vackra, kuperade stad. 
Det är en glädje att komma till Berlin idag, en av Europas allra mest spännande huvudstäder. Efter Berlinmurens fall år 1989 möter oss en av världens grönaste och modernaste storstäder. Ett pulserande folkliv med människor från hela världen runt Brandenburger Tor och på Unter den Linden.​​​​​​​
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Måndag 31 augusti

Hemort-Rostock
Avresa från Örebro tidig morgon (kl 05.00). Vi färdas genom Sverige söderut via Danmark och med färja HelsingborgHelsingör (20 min). Vidare med färja Gedser-Rostock (2 h).
​​​​​​​Vår första natt sover vi på InterCity Hotel Rostock. Rostock var en gång en av de mäktigaste av städerna i Hansaförbundet och är idag en modern hamnstad som vet att ta vara på och förvalta sitt historiska arv. Vi stannar en natt och på hotellet äter vi middag tillsammans. Ca 65 mil.

Dag 2| Tisdag 1 september 

Rostock-Prag
Vi lämnar Rostock efter frukost och åker vidare söderut till Prag. Lunch uppehåll efter vägen. Vi kommer fram till ”den gyllene staden” vid Moldaufloden. Prag är en stad med en speciell atomsfär. Den medeltida stadskärnan med de smala gränderna slingrar sig mellan välbevarade gamla byggnader. De flesta sevärdheterna finns inom behagligt avstånd. 
Mest känd är den vackra Karlsbron från 1300-talet som binder samman Stare Mesto, gamla sta’n, med sitt vackra torg och sitt berömda astronomiska ur och Mala Strana på andra sidan floden med historiska gator, små gömda trädgårdar och fina barockbyggnader. Prag är en stad som lämpar sig att promenera i. Kvällens middag äter vi på Hotel Expo där vi ska bo på 3 nätter ,  Ca 58 mil.

Dag 3 | Onsdag 2 september

Prag
Efter frukost väntar en stadspromenad i denna härliga stad. Den är på 4 timmar med svensktalande guide. Prag är en stad som är lätt att bli förälskad i. Du upplever en av Europas mest välbevarade gamla städer med en unik bevarad miljö. Efter rundturen upptäcker vi denna vackra stad i lugn och ro. Karlsbron, Gamla stans torg och Vaclavplatsen är sevärdheter som Du inte får missa. Du får inte heller glömma att slinka in på någon av de många ölhallarna och smaka på Europas kanske bästa öl.
Öl är mer än en dryck i Tjeckien. Den ansedde engelske ölexperten Michael Jackson har utnämnt landet till världens ledande bryggerination. Märken som Gambrinus, Urquell, Staropramen, Radegast och Budvar håller erkänd toppklass och är stora exportörer. Kvällen är fri för egna upplevelser och restaurangbesök.

Dag 4 | Torsdag 3 september

Prag
Efter en god och mättande frukost är förmiddagen fri för egna aktiviteter. Alla har vi olika intressen; någon vill gå på museum och andra nöjer sig med att njuta av folkvimlet från en uteservering. Här finns även goda möjligheter till shopping.  Varför inte äta en god lunch på en av Prags många trivsamma caféer eller restauranger.
Kl 14.00 är det dags för ett bryggeribesök inkl ölprovning. Om ölet smakar finns det naturligtvis möjlighet att köpa lite med sig hem. Denna kväll  väntar en båttur på Moldau. Under båtfärden bjuds vi på en god middagsbuffé.

Dag 5 | Fredag 4 september

Prag-Berlin 
Vi säger tack och farväl till Prag för denna gång och vi åker norrut mot Berlin. Vi passerar bergskedjan Erzgebirge som utgör gräns mellan Tjeckien och Tyskland. Ca 35 mil.
På kvällen samlas vi för en gemensam  middag på vårt lugna och hemtrevliga Good Morning+ Berlin City East är centralt beläget, med direkt närhet till många av Berlins största & viktigaste sevärdheter där vi ska stanna två nätter.

Dag 6 | Lördag 5 september

Berlin 
Efter en god frukost väntar en stadsrundtur i denna fantastiska stad. Den är på 3 timmar med svensktalande guide. Vi ser många av stadens stora sevärdheter och känner stadens atmosfär. På eftermiddagen är det fritt att upptäcka staden i egen takt och tycke.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 7 | Söndag 6 september

Berlin-Hemort 
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och far hemåt. Via färjorna mellan Rostock - Gedser och mellan Helsingör - Helsingborg är vi snart i Sverige igen. Väl på svensk mark bär det av hemåt med många härliga intryck från de två magnifika huvudstäderna i bagaget.
​​​​​​​För Er som önskar stannar vi på ut- eller hemresan vid en stormarknad så att man kan handla hem lite smått och gott.
Boka din resa till

Prag & Berlin

Datum
31 augusti
Reslängd
7 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
7 900 sek

​​​​​​​Bra att veta

I resans pris ingår:
 Bussresa • Färje- och vägavgifter • 6 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost • 4 middagar • Utflykter enligt program • Stadspromenad i Prag med svensktalande guide • Bryggeribesök i Prag inkl ölprovning • Båttur på Moldau inkl middagsbuffé • Stadsrundtur i Berlin med svensktalande guide • Reseledarservice

​Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.

Valuta:
Euro​​​​​​​
​​​​​​​
Resevillkor:
Läs mer här.