021 - 18 18 12 | info@bjorksresor.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Kokillgatan 9, Västerås  |  Kontakta oss

Vandra på Mallorca
Läs mer

Följ med på en vandringsresa där vi kombinerar både nytta och nöje under semestern. Förra årets resa blev en succé.

​Att vandra är en skön och omväxlande motionsform och du får se sidor av resmålet du aldrig ser från stranden eller poolkanten. Denna kuperade lilla ö i västra Medelhavet erbjuder både vackra vandringar med storslagen och varierande natur och ett mycket rikt kulturliv.
Vandringsresan passar alla som tycker om att röra på sig och som trivs att vara utomhus nära naturen. De olika vandringarna ger en varierad bild av öns vackra och skiftande landskap. Dagsetapperna är 8-13 km långa. Vandringarna genomförs i ett lugnt tempo och leds av en kunnig lokalguide samt vår reseledare. Välkomna med!
Reseledaren hjälper dig gärna till rätta och tipsar under resan.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Tisdag 15 oktober

 Arlanda - Palmanova
Vi flyger från Arlanda kl ** med SAS (SK 1805). Incheckningen öppnar ca två timmar innan avgång och stänger 45 minuter före aviserad avgångstid.

Vi landar i Palma knappt fyra timmar senare. På flygplatsen väntar vår buss som kör oss till Ola Hotel Panama där vi ska bo sju nätter. Varje kväll serveras vi en gemensam middag på hotellet.

De fyra vandringarna

Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar med guide inkl transfers och picknickluncher.

Dag 2 | Onsdag 16 oktober

• Esporles - Banyalbufar, ca 8 km
Denna vandringsled börjar i byn Esporles och tar oss på stenstigar igenom Tramuntana bergen. Vandringen är vacker och enkel och tar oss genom ek- & olivträdslundar med havsutsikt till och från. När vi når Banyalbufar blir man omgiven av de traditionella odlingsterasserna som är typiska för Mallorcas landsbygd.
Ca 2,5 tim, lätt vandring


Dag 3 | Torsdag 17 oktober

• Orient - Alaro Castle, ca 9,5 km
Vandringen börjar i Orient mot Alaró fästningen som byggdes i försvarssyfte av lokalbefolkningen. Nu mer finns endast ruinerna kvar från den tid då man försvarade sig mot pirater och andra invasioner. Vi når ca 800 m över havet som kan verka brant men i själva verket är detta en bekväm vandringsled med fantastisk utsikt. Från fästningen kan man också se Palma och Alcudias havsvik.
Ca 3-3,5 tim, lätt vandring.

Dag 4 | Fredag 17 oktober

Heldagsutflykt till Mallorcas största stad Palma
Idag gör vi en utflykt till den trevliga storstaden Palma. Tillsammans med en lokalguide kommer vi under rundturen att få se flera av stadens intressanta platser bl a den välkända 1300-talskatedralen La Seu som är ett av de största turistmålen i Palma. Vi får också tid på egen hand för både lunch och shopping innan det är dags att återvända till vårt hotell.

Dag 5 | Lördag 18 oktober

• Port de Soller - Deia, ca 10 km
Vandringen går från fyren i Port de Soller utmed havet mot sydväst och till den vackra bergs- och konstnärsbyn Deia. På vägen till Deia görs en avstickare till den lilla havsbukten Calade Deia. Här kan man också ta sig ett dopp.
Lätt vandring.

Dag 6 | Söndag 19 oktober

• Mirador de ses Brasques - Cala Tuent, ca 12-13 km
Vi börjar vår vandringsdag strax utanför Sóller i ett öppet landskap av odlingsmark och olivlundar. Vi tar oss sedan ner i en djup dal kantad av forntida odlingsterrasser och kommer fram till en Finca d’Avall där vi kan ta en paus innan vi fortsätter vidare på brantare väg. Denna kustliga och steniga vandringled har varierande och ständigt spektakulära vyer.
Ca 4 tim, medelsvår vandring.

Dag 7 | Måndag 20 oktober

Dagen är fri att disponera efter eget tycke och smak.
Njut av semestern! Om vädret är lämpligt kanske vi känner för att koppla av med bad eller utforska de trevliga omgivningarna. Valet är ditt!
På kvällen samlas vi för en gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 8 | Tisdag 21 oktober

Palmanova - Arlanda - Örebro
Vi äter en god frukost innan vi packar in i bussen och åker till flygplatsen. Vårt flyg med SAS avgår kl 12.30 (SK 1806). Vi beräknas landa på Arlanda kl 16.10.
På kvällen är vi hemma igen efter en njutbar och aktiv resa på Mallorca.
Boka din resa

Vandring på Mallorca

Datum
​​​​​​15 okt
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
11 190 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål


​​​​​​​
​​​​​​​

Svalbard & isbjörnarna


​​​​​​​
​​​​​​​

Hurtigruten