Marie kan bli Sveriges bästa bussförare

Lagom till midsommar fick Marie Öhman, till vardags bussförare på Björks Buss i Västerås och Hallstahammar, beskedet om att hon återigen är en av de 16 bussförare som har kvalat in till finalen i bussförar-SM. 
-
 Jag kan knappt förstå att det är sant. Jag gick till final förra året också och nu får jag en ny chans att tävla om titeln Sveriges bästa bussförare. Jag är såklart väldigt glad men även lite nervös om jag ska vara ärlig, säger Marie Öhman.
Marie, som är en 46-årig Västerfärnebotjej, har föräldrar som båda jobbat som bussförare delar av sina liv. Själv arbetade hon bland annat inom vården, skolan och barnomsorgen fram tills hon för ungefär 7 år sedan valde att omskola sig till bussförare.

-Jag har alltid jobbat med människor och det trivs jag med, berättar Marie Öhman.
Tävlingen bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag tillsammans med RES- och TRAFIKforum. Alla som anmält sig har fått göra ett internetbaserat teoriprov. De 16 bussförare med de bästa resultaten har gått vidare till finalen den 5 september på Gillingebanan i Vallentuna. Där kommer finalisterna få göra omfattande praktiska prov, bland annat halkkörning och katastrofövning.