021 - 18 18 12 | info@bjorksresor.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Kokillgatan 9, Västerås  |  Kontakta oss

Björks Resor & Björks Buss

En del av Transdev - The mobility company

Historien om Björks Resor & Björks Buss

Det började med två taxibilar 1965. Idag kör vi linje-, skol- och beställningstrafik på flera orter. Vi driver även en resebyrå där exempelvis vår samarbete med Birka Cruises är ett av Sveriges största.

Kvalitet och förtroende är viktiga ledord för oss, lägg till service och bemötande så har du ringat in varför du ska anlita Björks Buss. Från offert och bokning till avslutad resa vill vi att ni ska kunna känna er trygga hela vägen.

Generositet, medkänsla, omtanke och service är ledstjärnorna för alla anställda inom Björks-koncernen och vi har en genuin känsla för att göra goda affärer.
 
Björks omsätter närmare 300 miljoner kronor och ingår sedan hösten 2019 i den internationella koncernen Transdev, som med över 80 000 medarbetare varje dag möjliggör 11 miljoner resor världen över.

Transdev ger människor frihet att resa när de vill och hur de vill. Erbjudandet spänner över flera transport­slag, bland andra buss, tåg, spårvagn och båt.

I Sverige är Transdev en av de största operatörerna inom persontrafik, med närmare åttio års erfarenhet. Verksamheten bygger dels på långsiktiga partnerskap med trafikmyndigheter och företag, dels på kommersiell trafik som drivs under egna varumärken. Transdev utvecklar framtidens persontrafik – för en hållbar utveckling och för att ge människor frihet att resa. Transdev - The mobility company.

Här kan du läsa mer om Transdev.
Expressbuss.se

Tusentals personer väljer varje månad expresslinjen för att ta sig till och från Stockholm med oss. Ju fler som åker med våra bussar, desto större blir miljönyttan.

Resebyrå

Den lilla resebyrån med de stora möjligheterna. Vi hjälper både grupper och enskilda resenärer genom att skapa upplevelser
​​​​​​​utifrån trender och personliga önskemål.
​​
Skolbussar

Förtroendet att få köra skolbarn är en fjäder i hatten som vi gärna stoltserar med. Vi har mångårig erfarenhet och uppfyller våra huvudmäns samtliga krav.


​​​​​​​

​​
Linjetrafik

Vi bedriver avtalsbärandetrafik på uppdrag av kommuner och länshuvudmän.  I dagsläget har vi ca 100 bussar som trafikerar flertalet linjer i området, både som regiontrafik och stadstrafik.


Du kanske även är intresserad av

Annat som vi gör...

Boka en buss

Företag och föreningar, skolklasser och privatpersoner. Vi har lösningar för dina behov. Buss, chaufför och upplägg. Vi hjälper dig med allt.
​​​​​​​

Miljö

Vi kör våra bussar på 100% fossilfri HVO från ett helägt svenskt företag som heter Colabitoil. Både de och vi verkar för ett fossiloberoende Sverige.
​​​​​​​

Partners

Vi vet att "det lilla extra" sitter i detaljerna när vi jobbar med våra partners. Det är förmodligen därför som de alltid kommer tillbaka till oss i nya samarbeten.