021 - 18 18 12 | info@bjorksresor.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Kokillgatan 9, Västerås  |  Kontakta oss

Resebyrån avvecklas

På grund av Corona-pandemin lägger vi nu ner vår reseproduktion

Björks Resor har varit en del av Björks Buss sedan 80-talet. Nu har resebyråns resa dessvärre nått sin slutstation. Den avvecklas på grund av Corona-pandemin.


Transdev, som äger Björks Buss, tvingas att lägga ner den del av verksamheten som rör resebyrån. Det vill säga resebutiken i Västerås där två personer arbetar. Detta är en följd av att hela resebranschen har drabbats hårt av Covid-19.
 
All övrig verksamhet fortsätter som vanligt.

Det började med två taxibilar 1965 vilket utvecklade sig till en hel koncern med linje-, skol- och beställningstrafik samt reseproduktion på flera orter i Sverige.  En koncern som förvärvades förra året av den globala mobilitetsoperatören Transdev och med det byggde vi stora framtidsplaner.
 
Men efter ett märkligt år, för resebranschen i synnerhet, tvingas vi nu avveckla vår resebyrå och resebutik i Västerås. 
 
Vår ambition var att vidareutveckla reseproduktionen under 2020, men när Corona-pandemin bröt ut globalt i våras sattes resebyrån på paus och i somras kom även beskedet att Birka Cruises lägger ner. Något som påverkade oss väldigt mycket som återförsäljare av deras resor.
 
Under de senaste sex månaderna har ovissheten i hur vi kommer resa och semestra framöver varit så stor att vi ser oss tvingade att lägga ner resebyrån.
 
Nu genomförs istället en kontrollerad avveckling av reseproduktionen under hösten och vintern vilket i praktiken innebär att alla resor som sedan tidigare är inbokade kommer att genomföras, så länge det är möjligt att genomföra dem utifrån rådande restriktioner. 
 
När det gäller vår gruppreseproduktion för företag och föreningar så kommer den att fortsätta inom vårt affärsben Beställningstrafik. Vi kommer att återkomma till alla berörda gruppbeställare inom kort med information om hur vi jobbar vidare framåt.
 
​​​​​​​
Vi vill passa på att tacka alla för förtroendet som vi har fått att ordna era resor i alla dessa år. Det har varit ett nöje! Vi får glädjas åt alla fantastiska minnen. Ta hand om er alla och var rädda om er.
 

Är du kund till oss och har frågor kopplat till en specifik resa så kontaktar du resebyrån på telefonnummer 021-18 18 12.

Frågor från media hanteras av Transdevs pressjour, telefonnummer 08-629 51 80.