Tervis Medicinska SPA

Tervis hälsospahotell är så mycket mer än bara gurka på ögonen, bland annat för att: 

-Tervis har svensktalande läkare.
-Tervis ger tre behandlingar per dag.
-Tervis ger behandlingar 7 dagar i veckan.
-Tervis har lerbehandlingar.
-Tervis har ett stort utbud av behandlingar och undersökningar som man kan köpa utöver de som ingår i paketet.
-Tervis serverar tre måltider om dagen (helpension).
-Tervis ligger nära Pärnu centrum.
-Tervis Kulturcentrum anordnar bland annat konserter, föreställningar m.m.

Till matsalen, morgongympan och alla behandlingar kan man promenera inomhus i glasgallerior som sammanbinder byggnaderna. 
Mer än 50 olika hälsobehandlingar, undersökningar och avkopplingar finns att välja bland. En svensktalande läkare hjälper dig att välja de behandlingar som passar dig bäst. 
Tervis erbjuder hjälp vid besvär med ben,- led-, hjärt,- och kärl,- samt det periferiska nervsystemet. För hälsokontroller finns kliniskt och biokemiskt laboratorium, rum för sonografiska och funktionsdiagnostiska undersökningar. Specialläkare för öron-näsa-hals finns på plats. Det finns även tandvårdsmottagning där det finns möjlighet att tillverka och laga tandproteser.  
Behandlingar kan beställas på plats för kostnader långt under våra svenska priser.
På fritidscentrat finns en spa- och bastuanläggning samt en idrottsanläggning. Här kan du varje dag få morgongymnastik, vattengymnastik, stavgång, styrketräning, bordtennis, simträning, japanskt bad, bubbelbad, olika bastubad, m.m.
På kulturcentrat ordnas på kvällstider konserter där olika internationella artister uppträder. Dessutom ordnas för hotellets gäster danskvällar, temadagar, utställningar m.m.

 

Status:
Fullt

Hälsocentret

Det mest kända hälsocentret i kurortstaden Pärnu - Tervis, ligger vackert beläget i ett av de mest natursköna områdena vid Pärnuflodens mynning.
Här ligger den kända piren, den flera kilometer långa sandstranden och de vackra gröna parkerna. Det är bara några minuters promenad till stadens centrum.

Det är få anläggningar i Estland som kan konkurrera med Tervis.

• Tervis har svensktalande läkare,
ingen tolk behövs.
• Tervis ger tre behandlingar per dag.
• Tervis ger behandlingar 7 dagar i
veckan.
• Tervis har lerbehandlingar.
• Tervis har ett stort utbud av behandlingar
och undersökningar som man kan köpa utöver de som ingår.
• Tervis serverar tre måltider om dagen
(helpension).
• Tervis ligger nära Pärnu centrum.
• Tervis Kulturcentrum anordnar bland annat konserter, föreställningar och dans.

 

Hälsocentret är uppdelat i sju byggnader som är sammankopplade med varandra genom glasgallerior. På hotellet, som är den största spaanläggningen i Pärnu med 274 rum, finns det plats för 500 gäster.
Till frukostbordet, morgongympan och andra behandlingar kan man promenera inomhus i glasgalleriorna som sammanbinder byggnaderna.Frukost, lunch och middag kan du njuta av i bufférestaurangen på den första våningen. Varierande frukost i bufférestaurangen som innehåller såväl traditionella frukosträtter som extra hälsosamma komponenter. Buffé-menyer för lunch och middag är sammanställda utifrån gästernas olika behov. Bl.a. erbjuds vegetariska, laktosfria och glutenfria rätter samt menyer för diabetiker.

Gäster som bor i standard rum kan byta paketets frukost mot Lyxfrukostbuffé i lilla matsalen. Här upplever du:
- Lugn atmosfär
- Personlig service
- Ännu större utbud
- Olika läckerheter (mögelostar, fruktsallad, mousserande vin mm)

 


Ni kan välja mellan mer än 50 olika hälsobehandlingar, undersökningar och avkoppling. En grundlig läkarkonsultation hjälper er att välja de behandlingar som passar bäst för just för er.Tervis erbjuder hjälp vid besvär med ben,- led-, hjärt,- och kärl,- samt det periferiska nervsystemet. För hälsokontroller finns kliniskt och biokemiskt laboratorium, rum för sonografiska och funktionsdiagnostiska undersökningar. Specialläkare för näsa, öron och hals finns på plats. Det finns även tandvårdsmottagning där det finns möjlighet att tillverka och laga tandproteser.

 

   

Saltkammaren erbjuder hjälp vid luftvägs- och hudsjukdomar samt vid allergi. Vid gyttje- och hydroterapi används terapigyttja från den lokala Ermistusjön både för helkroppsbehandlingar och för lokalt verkande inpackningar. På fritidscentrat finns en spa- och bastuanläggning samt en idrottsanläggning. Här kan ni varje dag få morgongymnastik, vattengymnastik, stavgång, styrketräning, bordstennis, simträning, japanskt bad, bubbelbad, olika bastubad, m.m. I Tervis gymnastiksal kan ni även spela boll.

 

      

Tidigt på våren kan ni värma Er med vårens första solstrålar på idrottsanläggningens natursolarium – liggstolarna är placerade inomhus under glastak som släpper igenom solstrålarna. På sommaren kan ni koppla av i vilstolarna på tredje våningens terrass. Strandparkerna bredvid SPA Tervis erbjuder utomordentliga möjligheter för joggning och promenader under alla årstider.Förutom bad- och bastunöjen och sportiga aktiviteter erbjuds även möjlighet att besöka skönhetscentrat. SPA Tervis tar även hand om sina gästers fritid. På kulturcentrat ordnas på kvällstider konserter där olika internationella artister uppträder. Dessutom ordnas för hotellets gäster danskvällar, temadagar, utställningar m.m.

Dagsprogram

Dagsprogram 
Tervis 7, 9 & 14 dagar 
Idag har vi många resenärer från stora delar av Sverige, vi använder då oss av Tallinks bussanslutningar. 
Alla som inte ansluter i hamnen betalar busstillägg enligt turlistan.
På alla resor har vi alltid en buss med hela vägen från Värtahamnen. I bussen kan du lägga ditt stora bagage och behöver då endast ta nattväskan med ombord på båten.

Dag 1
Avresa från påstigningsorten enligt turlistan för Tallink Siljas bussanslutningar för färd till Värtahamnen, dit vi beräknas komma kl 15.30-16.00. 
Vår reseledare tar emot resenärer i Värtahamnen från ca kl 15.30.
Det finns möjlighet att lägga ert stora bagage i vår buss och endast ta nattväskan med ombord kl 17.45/17.30 avgår Tallinks färja  från Stockholm, logi i tvåbädds insideshytter med golvstående sängar.

Dag 2
Frukost ombord innan vi kl 10.00 ankommer till Tallinn. När alla tagit plats ombord på bussen beger vi oss av mot Pärnu som ligger 13 mil söderut. Vid lunchtid är vi framme för lunchbuffé och incheckning på Tervis. 
Läkarbesök under eftermiddagen eller nästkommande dag. Middagsbuffé på kvällen.

Pärnudagarna, dag 3-5, 3-7, 3-12.
Nu släpper vi ned axlarna och njuter!
Frukostbuffé, lunchbuffé och middagsbuffé serveras varje dag på hotellet. Likaså de ordinerade behandlingarna. Någon dag anordnas en guidad rundtur i Pärnu för de som vill se sig omkring lite mer och en av dagarna samlas vi för välkomstkaffe, tid och plats meddelas i vår pärm i receptionen. Vår reseledare bor på Tervis under hela vår vistelse i Pärnu.

Hemresedagen, dag 6, 8, 13.
Frukost, behandling och lunch på hotellet därefter åker vi till Tallinn.
Vi hinner med en del spännande shopping innan Tallinks färja avgår från hamnen i Tallinn kl 18.00. Även här sköter reseledaren/chauffören incheckningen.

Hemkomstdagen, dag 7, 9, 14.

Frukost ombord innan vi kl 10.00 ankommer till Stockholm. Fär de som skall åka med anslutningsbussen hjälper vi till att lasta om det stora bagaget, som legat i vår buss under båtresan, över till anslutningsbussen. 
I priset ingår: 
Båtresa med del i insides 2-bäddshytt (B2-hytt med golvstående sängar) inkl frukost t/r, bussresa Tallinn-Pärnu t/r, logi 4/6/11 nätter med del i dubbelrum, helpension (frukost, lunch och middag) på hotellet från och med lunch ankomstdagen till och med lunch avresedagen, läkarbesök (2 besök vid resor mer än 7 dagar), 3 behandlingar eller träningar om dagen, tillgång till SPA- och bastucentret varje dag 06.30-17.00, uppiggande morgongymnastik, välkomstkaffe, guidad rundtur i Pärnu samt reseledares tjänster. Vi har alltid en reseledare med på resan, denne tar emot i Värtahamnen dag 1 och tar farväl sista dagen i Värtahamnen.

OBS Bussanslutningar:
Då vi numera har resenärer från nästan hela Sverige gäller alla priser från Stockholm. Anslutningstillägg tillkommer alltid på resans pris, vi bokar gärna in er på de olika anslutningsbussarna. Tar man sig till Värtahamnen på egen hand blir det inget tillägg. En buss väntar på oss i Värtahamnen i Stockholm där man kan lägga det stora bagaget och endast ta nattväskan med ombord, ingen behöver bära sitt stora bagage av och på båten, ej heller det man handlar i Tallinn på hemresan.

Rum o Sviter


Standard- och Superiorrum
Tervis komfortabla, ljusfyllda och väl inredda hotellrum finns i tre olika vingar, dess balkonger erbjuder magnifika utsikter.
Du kan välja mellan standard eller superior enkel- och dubbelrum, handikappanpassade rum, familjerum och sviter. Alla rum är allergianpassade och givetvis rökfria.
I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch.Superior rummen är förutom standardutrustning försedda med morgonrock, hårtork och förvaringsskåp. Superior-rum har minibar. Produkter från minibaren kostar extra och betalas i receptionen i samband med utcheckning.

Sviter
För lyxsökande gäster erbjuder Tervis sviter, varav några är utrustade med bastu.
Sviterna är förutom standardutrustning försedda med hårtork och morgonrockar, sviterna är även utrustade med WiFi, samt sviterna i hus 3 med förvaringsskåp.
Superior-rum har minibar. Produkter från minibaren kostar extra och betalas i samband med utcheckning. 

Handikappanpassade rum
De handikappanpassade rummen är inredda med hänsyn till specialbehoven av funktionshindrade personer. Dessa har dessutom större duschrum.
I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch