021 - 18 18 12 | info@bjorksresor.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Kokillgatan 9, Västerås  |  Kontakta oss

Lofoten

Nordnorge från sin mest äventyrliga sidaLäs mer

Upplev en sagolik natur med höga fjäll som sträcker sig ut mot havet, fjordar mellan de mest fantastiska bergsklippor, små genuina fiskebyar med röda stugor och ljusa stränder.

Lofoten är ett fantastiskt paradis i Nordnorge bestående av tusentals öar omflutna av Golfströmmen. Om inte detta skulle räcka får vi även ett oförglömligt minne när Silent Trollfjord Cruise tar oss med på kanske en av världens vackraste sjöresor.

Upplevelserna avlöser varandra och ingen dag blir den andra lik. 
Följ med till Norges kanske mest vackra och fascinerande landskap!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 31 Juli 

Örebro-Umeå
​​​​​​​Avresa från Örebro på morgonen (kl 07.00). Vi gör paus för fika och lunch. Vi åker över Höga kusten-bron och njuter av det vackra landskapet. Örnsköldsvik passeras innan vi på kvällen når björkarnas stad Umeå. Vi bor bra på Clarion Collection Hotel Uman. Här stannar vi en natt. Gemensam middag på kvällen.
Ca 70 mil.

Dag 2 | 1 augusti  

Umeå-Kiruna 
Efter frukost lämnar vi Umeå och fortsätter vår resa mot Kiruna. På vår väg norrut passerar vi Piteå och åker sedan inåt landet längs Piteälven. Vi beundrar Storforsen som ju är Sveriges största fors. Färden går vidare förbi Polcirkeln och till same-metropolen Jokkmokk. Vi fortsätter förbi Harsprånget, Porjus och Gällivare till Kiruna. Vi bor på Scandic Ferrum, där en god middag och sköna sängar väntar.
​​​​​​​Ca 60 mil.

Dag 3 | 2 augusti  

Kiruna-Svolvär
Efter frukost lämnar vi Kiruna för färd västerut till Riksgränsen. Redan här ser man den dramatiska naturen långt i väster. Vi närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passeras såväl Bjerkvik som Bogen innan vi når bron över till Norges största ö - Hinnöya. Vägen slingrar sig längs Tjeldsundet och vi kommer snart till Sortland, en av många vackra pärlor i landskapet Vesterålen.

Vid ankomst till Svolvær checkar vi in på Thon Hotel Lofoten där vi ska bo tre nätter. Sedan gör vi oss ordning och på eftermiddagen åker vi ut på en himmelsk resa med Silent Trollfjord Cruise på tre timmar, Upplever den majestätiska Trollfjorden i Lofoten och dess totala tystnad ombord på ett modernt elektrisk fartyg. Vi upptäcker nya perspektiv och utforskar djupet hos denna episka fjord med en undervattensdrönare.
​​​​​​​Ca 38 mil.

Dag 4 | 3 augusti  

​​​​​​​Svolvär
Utflyktsdag på Lofoten med lokalguide.

En god norsk frukost väntar oss i restaurangen. Därefter kommer en lokalguide som under hela dagen är med oss på en fantastisk utflykt bland Lofotens öar. Vi besöker någon fiskeby med de säregna fiskebodarna, det charmiga gamla fiskeläget Sund (ev. entré tillkommer för de som önskar besöka fiskelägren) och Reine som korats till Norges vackraste småstad.

Under besöket på Lofoten så får alla kroppens sinnen njuta.

Vi kommer att göra besök på Lofotr Vikingmuseum - 
Lofoten är känt för att ha varit ett maktcentrum under vikingatiden. I Borg låg en gång ett gammalt långhus från vikingatiden och när det upptäcktes på 80-talet av en bonde som plöjde sin åker blev det en arkeologisk sensation. Man gjorde då en rekonstruktion av det 83 meter långa huset som nu är den centrala byggnaden i Lofotr Vikingmuseum. Att besöka långhuset är som att kliva mer än 1000 år tillbaka i tiden. Tack vare den detaljerade rekonstruktionen och de intressanta utställningarna lär du dig mer om denna fascinerande tid och får samtidigt en uppfattning om hur vikingarna levde.

Dag 5 | 4 augusti  

Svolvär 
Utflyktsdag på Lofoten med lokalguide

​​​​​​​Efter frukost möter vår lokalguide upp och tar oss med på en fantastisk tur där naturupplevelserna fortsätter. Landskapet är en dröm för fotografer med storslagna vyer och sylvassa fjäll som speglar sig i fjordarnas grönskimrande vatten. På Lofoten kretsar mycket kring fiskeindustrin och vi får se de typiska torkställningarna för b la torsk, kolja och långa. Gemensam middag. Under våra dagar i Lofoten anpassas programmet efter väder och vind.

Dag 6 | 5 augusti  

Svolvär-Mo i Rana 
Efter en tidig frukost måste vi tyvärr säga farväl till Lofoten för denna gång och åka med färjan från Svolvär till Skutvik. Båtfärden över Vestfjorden tar lite drygt två timmar. Om vi har turen på vår sida så kanske vi får se valar på vår färd. ​​​​​​​Dessa havets jättar besöker den norska kusten varje år och visar upp sig för både turister och lokalbefolkning. Det är en oförglömlig upplevelse. Därefter kör vi söderut vidare mot vårt övernattningshotell Scandic Meyergården. Det är ett hotell med anor från 1890-talet. Gemensam middag.
Ca 40 mil. 

Dag 7 | 6 augusti  

Mo i Rana-Östersund 
Från Mo i Rama fortsätter vår färd till Östersund. När vi börjar närma oss Östersund är Storsjön det första vi ser på långt håll. Staden ligger mycket vackert vid sjöns östra strand. I Östersund stannar vi för natten på Scandic Östersund City. Gemensam middag på kvällen. Kanske passar det med en promenad efter middagen för att titta efter Storsjöodjuret.
Ca 55 mil. 

Dag 8 | 7 augusti  

Östersund-Hemort 
Efter en god och mättande frukost lämnar vi hotellet och fortsätter resan söderut genom det vackra landskapet. Vi kommer till våra hemorter under kvällen efter en lång och upplevelserik resa i vårt kära grannland. Resan kommer att lämna många bilder kvar i ditt minne!
​​​​​​​Ca 63 mil. 
Boka din resa till

Lofoten

Datum
​​​​​​31 juli
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
14 690 sek

​​​​​​​

I resans pris ingår:
 • Bussresa • Vägavgifter • 7 övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension från middag dag 1 till frukost dag 8 • Utflykter enligt program • 3 timmars resa på trollfjorden med  Silent Trollfjord Cruises • Lokalguide på Lofoten under två dagar • Färja Svolvær-Skutvik • Besök på Lofotr Vikingmuseum • Reseledarservice